Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto czekoladowiec jest bardzo smaczne i bardzo delikatne. Biszkopt przekładany masą czekoladową każdemu smakuje!
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1542
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1542
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę pod koniec wsypujemy cukier i ubijamy. Na końcu wlewamy żółtka- mieszamy. Wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy wykładamy na formę 25/36 i pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Studzimy i przekrawamy na 3 części.
Masa: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i alkoholem. Czekoladę i batoniki łamiemy i rozpuszczamy w mleku. Studzimy. Dodajemy do margaryny i ucieramy. Przełożenie: Biszkopt- dżem- masa- biszkopt- dżem- masa- biszkopt.