Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie, łatwe...
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 129
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 228
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 97
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 129
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 228
Składniki
Do miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao - wymieszać
W drugiej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Do miski z suchymi produktami dodać mieszankę bananową. Dobrze wymieszać łyżką. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki, piekarnik nagrzać do 170 st. góra- dół. Piec na najniższym poziomie ok 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Bez dodatków również jest bardzo smaczne. Smacznego życzę:)