Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie, łatwe...
Polecam.
Odsłon: 669
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4438
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1125
Polecam.
Odsłon: 669
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4438
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1125
Składniki
Do miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao - wymieszać
W drugiej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Do miski z suchymi produktami dodać mieszankę bananową. Dobrze wymieszać łyżką. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki, piekarnik nagrzać do 170 st. góra- dół. Piec na najniższym poziomie ok 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Bez dodatków również jest bardzo smaczne. Smacznego życzę:)