Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie, łatwe...
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Do miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao - wymieszać
W drugiej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Do miski z suchymi produktami dodać mieszankę bananową. Dobrze wymieszać łyżką. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki, piekarnik nagrzać do 170 st. góra- dół. Piec na najniższym poziomie ok 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Bez dodatków również jest bardzo smaczne. Smacznego życzę:)