Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, szybkie, łatwe...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3797
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 363
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 670
Składniki
Do miski przesiać mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cynamon, kakao - wymieszać
W drugiej misce rozgnieść banany na papkę, dodać jajko, olej, cukier i cukier waniliowy. Dobrze wymieszać do połączenia składników.
Do miski z suchymi produktami dodać mieszankę bananową. Dobrze wymieszać łyżką. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę, wymieszać.
Ciasto przełożyć do keksówki, piekarnik nagrzać do 170 st. góra- dół. Piec na najniższym poziomie ok 60 min. do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu ciasto wystudzić, posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Bez dodatków również jest bardzo smaczne. Smacznego życzę:)