Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, lekkie, proste, pyszne ;-D
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem pudrem i 3 łyżkami gorącej wody. Następnie do żółtek dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. Miksujemy.
Do masy dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Tortownicę o średnicy 26 cm smarujemy masłem i wylewamy na nią ciasto.
Biszkopt pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez 25 minut. Po upieczeniu biszkopt studzimy na kratce.
Gruszki odsączamy i kroimy w plastry, które układamy na wystudzonym biszkopcie, tak aby zachodziły na siebie.
Do soku z gruszek dolać tyle wody aby było 250 ml ( ja akurat miałam soku szklankę) Galaretkę rozpuszczamy w gorącym soku. Tężejącą galaretka zalać gruszki i odstawić do stężenia.
Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy do niej po woli płynną ostudzoną czekoladę, cały czas miksując. Krem wykładamy na wierzch ciasta. Ciasto można obsypać wiórkami czekolady. Ciasto chłodzimy w lodówce przynajmniej 1 godzinkę. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-XD