Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie czekolady i malin to prawdziwy hit! Ciasto czekoladowo-malinowe zachwyci nie tylko smakiem, ale i prostotą przygotowania. Gęste, czekoladowe ciasto polane błyszczącą polewą i udekorowane świeżymi malinami skradnie twoje serce. Wykonasz je w zaledwie godzinę, więc to skuteczny ratunek przed wizytą niezapowiedzianych gości.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9363
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 982
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1156
Składniki
W misce wymieszaj przesianą mąkę, cukier, kakao i sodę. Następnie odstaw na bok. Ubij mikserem olej, mleko, majonez i ekstrakt waniliowy. Możesz pominąć dodanie majonezu, jednak jego obecność wprowadza dodatkową wilgoć i delikatność do ciasta. Składniki ubijaj razem na małych obrotach przez ok. 30 sekund. Następnie dodawaj mączną mieszankę i miksuj, aż wszystko się połączy (ok. 15 sekund).
Wyłóż blaszkę (25 × 30) papierem do pieczenia i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do pieca nagrzanego do 180°C na 30-35 minut lub piecz do momentu suchego patyczka. Po upieczeniu wyjmij blaszkę i pozostaw do ostygnięcia na 10 minut. Po tym czasie wyjmij z foremki i odstaw na godzinę do pełnego wystygnięcia.
W kąpieli wodnej rozpuść pokruszoną czekoladę, dodaj masło i mieszaj, aby składniki się połączyły. Powstałą polewą polej ciasto, posyp wiórkami kokosowymi i udekoruj świeżymi malinami. Ciasto możesz podawać od razu lub pełnym zastygnięciu czekoladowej masy.