Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poezja smaku i prostota w wykonaniu.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1845
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4734
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1845
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4734
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na pianę, dodajemy Cukier, żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem i wlewamy do białek i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, kokos i orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach.
Masa: W szklance wody roztrzepać żółtka i budyń. Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami Cukru, dodać Ciągle mieszając roztrzepaną masę aż powstanie "budyń", Wystudzić. 1,5 kostki masła utrzeć z Cukrem pudrem na gładką masę i dodać wcześniej ugotowany i wystudzony "budyń" po trochu i utrzeć razem.
Upieczone i wystudzone Ciasto Cieńko posmarować masą, delicje maczane w wódce od strony biszkopta kłaść na masę Czekoladą na dół. Dać resztę masy na delicje, pokrojone brzoskwinie i zalać galaretkami. U mnie jak widać galaretka stężała w garnku i musiałam dać pokrojoną na owoce. Smacznego!