Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poezja smaku i prostota w wykonaniu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na pianę, dodajemy Cukier, żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem i wlewamy do białek i dalej ubijamy. Dodajemy mąkę, kokos i orzechy i delikatnie mieszamy. Przekładamy na blachę z papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 stopniach.
Masa: W szklance wody roztrzepać żółtka i budyń. Sok z brzoskwiń zagotować z 2 łyżkami Cukru, dodać Ciągle mieszając roztrzepaną masę aż powstanie "budyń", Wystudzić. 1,5 kostki masła utrzeć z Cukrem pudrem na gładką masę i dodać wcześniej ugotowany i wystudzony "budyń" po trochu i utrzeć razem.
Upieczone i wystudzone Ciasto Cieńko posmarować masą, delicje maczane w wódce od strony biszkopta kłaść na masę Czekoladą na dół. Dać resztę masy na delicje, pokrojone brzoskwinie i zalać galaretkami. U mnie jak widać galaretka stężała w garnku i musiałam dać pokrojoną na owoce. Smacznego!