Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W podziękowaniu upiekłam mojemu bratu ciasto .Jest lekkie i ma fajny kwaskowaty smak.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231639
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4904
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36093
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.Jabłka i gruszki obieram i blenduję na mus.Gotuję w garku , dodaję galaretkę i dokładnie mieszam.Zimny biszkopt kroję na pół.Pierwszę warstwę wkładam na blachę i zalewam musem.Przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Żelantynę mieszam w małej ilości gorącej wody do rozpuszczenia.Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i żelantynę ciągle ubijając.Masę wylewam na ciasto.Jeśli jest leista wkładam na chwilę do lodówki żeby stężała.Na wierzch układam biszkopty .Wszystko zalewam tężejącą galaretką i wkładam do lodówki na parę godzin.