Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W podziękowaniu upiekłam mojemu bratu ciasto .Jest lekkie i ma fajny kwaskowaty smak.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 158
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 573
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16856
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 687
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 158
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 573
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16856
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 687
Składniki
Z podanych składników piekę biszkopt.Jabłka i gruszki obieram i blenduję na mus.Gotuję w garku , dodaję galaretkę i dokładnie mieszam.Zimny biszkopt kroję na pół.Pierwszę warstwę wkładam na blachę i zalewam musem.Przykrywam drugą częścią biszkoptu.
Żelantynę mieszam w małej ilości gorącej wody do rozpuszczenia.Śmietanę ubijam na sztywno , dodaję serek waniliowy i żelantynę ciągle ubijając.Masę wylewam na ciasto.Jeśli jest leista wkładam na chwilę do lodówki żeby stężała.Na wierzch układam biszkopty .Wszystko zalewam tężejącą galaretką i wkładam do lodówki na parę godzin.