Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30313
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5632
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 30313
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
CIASTO KRUCHE: Margarynę posiekać z mąką. Dodać pozostałe składniki, szybko zagnieść ciasto i podzielić na 2 części. Jedną część ułożyć na wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowaną tłuszczem blachę, a drugą wstawić do lodówki.
MASA JABŁKOWA: Jabłka obrać, i zetrzeć na tarce. Dodać cukier i około 15 minut dusić na małym ogniu. Następnie dodać galaretkę (sypką), zagotować i odstawić do ostygnięcia. Zimną masę wyłożyć na ciasto w blaszce.
MASA KOKOSOWA: Białka ubić z cukrem, dodać kokos oraz mąkę ziemniaczaną. Wymieszać i wyłożyć na jabłka.
CIASTO ORZECHOWE: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, orzechy, bułkę tartą, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko dokładnie wymieszać i wyłożyć na masę kokosową. Całość przykryć drugą częścią kruchego ciasta i upiec (ok 1 godz, 160°C)
Po upieczeniu ciasto odwrócić do góry dnem i polać polewą, przystroić wg uznania.
SMACZNEGO! :-)