Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto do herbaty zrobisz o każdej porze roku, a jabłka możesz zamienić na inne dowolne owoce. Delikatna masa serowa urozmaica smak kruszonki, dlatego koniecznie musisz spróbować tego połączenia.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1275
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 682
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 693
Składniki
Najpierw zrób ciasto. Mąkę połącz z posiekanym masłem wyciągniętym prosto z lodówki. Dodaj cukier puder, jajko i żółtko. Z tych składników energicznie zagnieć ciasto. Jeśli będzie zbyt sypkie, dodaj łyżkę wody. Uformuj kulę, owiń folią, a następnie umieść w lodówce na minimum 40 minut.
Po tym czasie wyciągnij ciasto kruche z lodówki. Odkrój z niego 1/3 i ponownie włóż do lodówki. Pozostałą część rozwałkuj i wypełnij prostokątną formę wyłożoną papierem do pieczenia. Z pomocą widelca podziurkuj i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 stopni Celsjusza na około 12 minut, aby spód się podpiekł.
W tym czasie zrób nadzienie. Serek śmietankowy zmiksuj krótko z cukrami i jajkami. Jabłka obierz, pokrój w kostkę i przełóż do miski. Zasyp je cynamonem i wymieszaj.
Na podpieczonym spodzie wyłóż cienką warstwę masy serowej, a na to równomiernie rozłóż przygotowane jabłka. Wyciągnij mniejszą część ciasta z lodówki i zetrzyj na górę. Ponownie włóż do piekarnika na około 35 minut.
Podawaj ciasto posypane cukrem pudrem.