Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
unikałam pieczenia ciasta drożdżowego aż znalazłam przepis idealny, ciasto wychodzi puszyste, zawsze się udaje i nie jest pracochłonne
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 673
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 60
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 115
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 101
Składniki
1. do garnuszka wsypać 2 łyżki mąki i 1 łyżkę cukru, dodać pokruszone drożdże, rozmieszać z kilkoma łyżkami ciepłego mleka, odstawić w ciepłe miejsce do ruszenia, 2. do miski wsypać resztę mąki, dodać cukier, jajka, szczyptę soli i cukier waniliowy, dodać wyrośnięte drożdże, roztopione, chłodne masło oraz letnie mleko, wyrobić ciasto (wyrabianie powinno trwać do czasu aż ciasto przestanie się kleić do rąk), dodać rodzynki i jeszcze razem wyrobić, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 3. z maki, cukru i masła zrobić kruszonkę, 4. wyrośnięte ciasto przełożyć do formy, odstawić jeszcze na chwilę w ciepłe miejsce, na wierzchu ułożyć owoce (ja użyłam mrożonych, posypanych cukrem śliwek), posypać kruszonką, ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 40 min, smacznego