Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
miska, mikser, garnuszek,
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 75
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43409
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6498
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 75
Przepis dnia
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 43409
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 6498
Składniki
Przygotować rozczyn; Drożdże rozkruszyć , dodać łyżkę cukru oraz 100 ml. ciepłego ale nie gorącego mleka , wymieszać obsypać łyżką mąki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Do pozostałych składników ciasta dodać wyrośnięty rozczyn , wyrobić jednolite , gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.( pamiętajmy że ciasto jest dobrze wyrobione jeżeli odchodzi od rąk i brzegów miski).
Ciasto gotowe do wyrośnięcia.