Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
miska, mikser, garnuszek,
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5658
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9075
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1785
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5658
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9075
Składniki
Przygotować rozczyn; Drożdże rozkruszyć , dodać łyżkę cukru oraz 100 ml. ciepłego ale nie gorącego mleka , wymieszać obsypać łyżką mąki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Do pozostałych składników ciasta dodać wyrośnięty rozczyn , wyrobić jednolite , gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.( pamiętajmy że ciasto jest dobrze wyrobione jeżeli odchodzi od rąk i brzegów miski).
Ciasto gotowe do wyrośnięcia.