Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podaję mój przepis na ciasto drożdżowe które mnie nigdy nie zawiodło.
miska, mikser, garnuszek,
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 200
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 602
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 315
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 200
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 602
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 315
Składniki
Przygotować rozczyn; Drożdże rozkruszyć , dodać łyżkę cukru oraz 100 ml. ciepłego ale nie gorącego mleka , wymieszać obsypać łyżką mąki przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia i podwojenia objętości. Do pozostałych składników ciasta dodać wyrośnięty rozczyn , wyrobić jednolite , gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia.( pamiętajmy że ciasto jest dobrze wyrobione jeżeli odchodzi od rąk i brzegów miski).
Ciasto gotowe do wyrośnięcia.