Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, bez wygniatania, puszyste. Bardzo smaczne.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Drożdże pokruszyć zalać ciepłym mlekiem, wlać ubite jajka z cukrem, rozsypać cukier waniliowy, szczyptę soli, skórka z cytryny, olej, przesiać mąkę. Ważne jest aby kłaść to w takiej kolejności.
Zostawić to na 1 gdz., wymieszać łyżką drewnianą. Składniki na dużą blachę.
Piec najpierw 10 minut na 100 stopni ( ja w termoobiegu piekę na 90 stopni), , a następnie w 180 - 170 stopni (ja w termoobiegu piekę w 165 stopni 22 minut sprawdzam zapałką).
Na górze tym razem przed pieczeniem posypałam jagodami, można z jabłkiem, brzoskwinią cienko pokrojoną, można też z kruszonką.
Smacznego!