Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto drożdżowe na świecie, ponieważ bez wyrabiania! Wystarczy wsypać wieczorem wszystkie składniki do miski i poczekać do rana.
Forma 28 cm x 26 cm
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 407
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 128
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22116
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 134
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 407
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 128
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 176
Składniki
Do miski wkruszyć drożdże, wsypać szklankę cukru, opakowanie cukru waniliowego, wlać olej. W innej miseczkę roztrzepać jajka. Wlać do głównej miski. Dodać szczyptę soli, wlać mleko i wsypać mąkę (mąkę przesiać). Miskę nakryć ręcznikiem kuchennym i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na kruszonkę zmiksować lub zagnieść dłońmi. Gotową kruszonkę włożyć na chwilę do lodówki. Rabarbar (lub inne owoce) pokroić w kostkę. Przełożyć na ciasto, posypać kruszonką. Ciasto włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180ºC i piec do zarumienienia (u mnie trwało to ok. 40 min.)