Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najłatwiejsze ciasto drożdżowe na świecie, ponieważ bez wyrabiania! Wystarczy wsypać wieczorem wszystkie składniki do miski i poczekać do rana.
Forma 28 cm x 26 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27223
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 936
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27223
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Do miski wkruszyć drożdże, wsypać szklankę cukru, opakowanie cukru waniliowego, wlać olej. W innej miseczkę roztrzepać jajka. Wlać do głównej miski. Dodać szczyptę soli, wlać mleko i wsypać mąkę (mąkę przesiać). Miskę nakryć ręcznikiem kuchennym i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia wszystko wymieszać łopatką. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Składniki na kruszonkę zmiksować lub zagnieść dłońmi. Gotową kruszonkę włożyć na chwilę do lodówki. Rabarbar (lub inne owoce) pokroić w kostkę. Przełożyć na ciasto, posypać kruszonką. Ciasto włożyć do zimnego piekarnika, ustawić temperaturę na 180ºC i piec do zarumienienia (u mnie trwało to ok. 40 min.)