Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ciasta drożdżowe a wy ? jeśli są ulubieńcy tegoż właśnie ciasta zapraszam na mój blog po przepis który tam już na was czeka
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1575
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 917
Składniki
Do miski dodać wszystkie składniki o temperaturze pokojowej, wymieszać łyżką i postawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia
Podrośnięte ciasto kolejny raz zamieszać i można dodać powidła wmieszać je w ciasto i pozostawić w blaszce 35/12 wyłożonej papierem do ponownego wyrośnięcia
Wyrośnięte ciasto wstawić do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i piec 45 - 50 minut w zależności od piekarnika do tak zwanego suchego patyczka