Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest niezwykle lekkie i puszyste, można wykorzystać do zrobienia strucli makowej
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5971
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9799
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 880
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5971
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9799
Składniki
1. w małym naczyniu rozrobić drożdże z 3 łyżkami mąki, łyzką cukru i lekko podgrzanym mlekiem, poczekać aż zaczną rosnąć, 2. rozpuścić masło, 3. do miski wsypać mąkę, dodać pozostały cukier, wlać wyrośnięte drożdże, wystudzone masło, jajka i żółtka, odrobinę soli, wlewać powoli maślankę i wyrabiać, 4. wyrabiać do momentu aż ciasto będzie odchodzić od reki, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 5. wyłożyć na blachę, zostawić do wyrośnięcia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać kruszonką, piec w 170-180 st 50 min