Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez wyrabiania.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1171
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2228
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1171
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 208
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2228
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Składniki
Uwaga!!! Do miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności: 2 szkl. przesianej mąki, 4 jajka utarte z 1,5 szkl. cukru, drożdże, olej, mleko i 2 szklanki mąki. To odstawiamy na dwie godziny NIE mieszać!!! Po tym czasie do cista dodać ¾ szklanki krupczatki. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Następnie ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę. Układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy godzinę w temp. 200.