Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ciasto bez wyrabiania.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1310
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 246
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1310
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 246
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 42
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 35
Składniki
Uwaga!!! Do miski wsypujemy wszystkie składniki w kolejności: 2 szkl. przesianej mąki, 4 jajka utarte z 1,5 szkl. cukru, drożdże, olej, mleko i 2 szklanki mąki. To odstawiamy na dwie godziny NIE mieszać!!! Po tym czasie do cista dodać ¾ szklanki krupczatki. Mieszamy do połączenia wszystkich składników. Następnie ciasto wylewamy na wysmarowaną blachę. Układamy owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy godzinę w temp. 200.