Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 301
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2671
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 932
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 301
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 144
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2671
Składniki
Drożdże, cukier , cukier waniliowy, mleko, jajka, przesiana mąkę i na końcu 1/2 szklanki oleju umieszczamy w misce. Składników nie mieszamy. Miska może być w lodówce lub na stole w kuchni. Nie ma to znaczenia. Nasza miseczka ma czekać dwie godziny . Po tym czasie na wierzch wylewamy drugą połowę oleju. Mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Ciasto wylewamy na blachę. Układamy winogrona. Posypujemy kruszonką
Piekłam 45 minut w 170* Po wyłaczeniu trzymałam w piekarniku jeszcze 15 minut.