Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek drożdżowy z dodatkiem mleka w proszku i z kruszonką. Polecam!
Forma 28 cm x 26 cm
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1871
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2289
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1481
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1871
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2289
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 82
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1481
Składniki
CIASTO Zrobić rozczyn.: drożdże rozetrzeć z 5 łyżkami mleka i 1 łyżką cukru. Dodać 3 łyżki mąki, wymieszać. Nakryć miseczkę i odstawić do wyrośnięcia. Rozpuścić masło. Ostudzić. Do mąki dodać szczyptę soli, resztę cukru, 1 szklankę mleka w proszku, Wymieszać. Dodać 3 żółtka, 1 cało jajko, mleko, wyrośnięty rozczyn z drożdży i rozpuszczone masło. Wyrobić ciasto. Miskę z ciastem nakryć ściereczką i odstawić na ok.1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie ciasto przełożyć do formy, nakryć i odstawić jeszcze na 30 min. Wszystkie składniki na kruszonkę zagnieść dłońmi lub za pomocą robota kuchennego. Kruszonką posypać ciasto. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 170ºC i piec ok. 45 minut. Po upieczeniu, przez 15 minut, studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.