Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodkości i aromatu na talerzu. Polecam ten przepis.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16589
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16589
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 224
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 407
Składniki
Wykonanie ciasta drożdżowego: Drożdże wymieszać z cukrem i mlekiem, następnie z mąką. Wyrobić dokładnie ciasto, dodać rozpuszczoną margarynę i ponownie wymieszać ręką składniki. Wyrobione ciasto wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i odstawić na chwilę do wyrośnięcia ciasta.
Wykonanie placka: Mleko zagotować z cukrami, następnie wsypywać bardzo powoli kaszę mannę , ciągle mieszając.
Powstałą masę przestudzić. Po czym wylać na ciasto drożdżowe,
a na nie ułożyć owoce.
Śmietanę zmiksować z cukrem, mąką i wylać na owoce. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 30 minut.