Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy przepis na ciasto drożdżowe bez konieczności wyrabiania!
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1657
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 50
Sos bearnaise to jedna z odmian znanego sosu holenderskiego. Doskonale pasuje...
Odsłon: 1657
Leciutki jak chmurka. Zrobisz go w kilka minut.
Odsłon: 50
Składniki
Wszystkie składniki kładziemy warstwami. Najpierw rozkruszone drożdże, na to wysypujemy cukier, jaja, olej, mleko, przesianą mąkę i sól. Produkty muszą być ułożone równomiernie. Misę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 3 h. Po tym czasie składniki mieszamy ze sobą. Blachę ( 26x30) wykładamy papierem, smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto wykładamy do blachy, układamy owoce, pieczemy 50 min.