Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie wilgotne przepyszne:)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Z połowy szklanki mleka łyżki mąki łyżeczki cukru i drożdży zrobić zaczyn(wszystko dobrze wymieszać,przykryć ręcznikiem aż zaczyn podwoi objętość). Mąkę przesiać,dodać cukier,żółtka,masło i resztę mleka,na końcu zaczyn po czym wszystko zagnieść.Odstawić ciasto na ok. godzinkę przykryte ściereczką w ciepłe miejsce. Kiedy ciasto wyrośnie wykładamy je na dużą blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Śliwki układamy jedną przy drugiej przekrojone na pół skórką do dołu. Na wierzch posypujemy kruszonką(wszystkie składniki na kruszonkę rozcieramy w palcach aż zrobią się małe grudki). Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 45-50 minut. Smacznego!