Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tego ciasta jestem bardzo dumna. Powiem nieskromnie, że to najlepsze ciasto tego typu jakie jadłam. Wilgotne, mięciutkie a ma sporo ziaren i suszonych owoców. Dodając mąkę owsianą bezglutenową zamiast mąki orkiszowej ciasto będzie bezglutenowe
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 285
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 153
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1558
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 285
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 153
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 382
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1558
Składniki
Bakalie, nasiona i orzechy posiekać. Wymieszać i przesypać do miski. Jajka ubić z miodem, dodać przesianą mąkę orkiszową, olej, proszek do pieczenia oraz przyprawy. Następnie dodać startą dynię i jabłko. Całość wymieszać delikatnie łopatką. Dodać posiekane bakalie, nasiona i orzechy i wymieszać. Przełożyć do blaszki, wyrównać wierzch. Piec w 180 stopniach C godzinę. Wyjąć i wystudzić. Gorzką czekoladę ( wzięłam 50 gram) rozpuśćić w kąpieli wodnej dodać łyżeczkę oliwy lub oleju i położyć na wierzch ciasta. Posypać posiekanymi orzechami i żurawiną ( dodałam także listki greckiej bazylii, którą ostatnio dodaję gdzie się da. Niesamowicie smakuje z gorzką czekoladą).