Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wilgotne ciasto z dynią przygotowuje się zaledwie w kilka chwil. Sezon dyniowy w pełni, więc warto upiec coś pysznego z pękatej królowej jesieni. Ciasto z dynią świetnie komponuje się z aromatem korzennych przypraw i nutą pomarańczy, stąd dodatek cynamonu i lukier pomarańczowy. Do ciasta możecie dorzucić ulubione dodatki - rodzynki, kandyzowaną skórkę pomarańczową, posiekane orzechy.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 338
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 20
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 475
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1249
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 338
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 20
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 475
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1249
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem i sodą. Dodać cynamon i wymieszać. Jajka ubić na puszysto z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas ubijając dodawać naprzemiennie olej i mąkę. Kiedy składniki się połączą dodać startą dynię i wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy (23 cm) i piec w 180 stopniach przez około 50 minut, do suchego patyczka.
Lukier: Składniki lukru dokładnie utrzeć. W razie potrzeby do lukru dodać odrobinę ciepłej wody. Lukrem polać wystudzone ciasto i posypać uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.