Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowo czekoladowe to pyszna kombinacja dyni i czekolady. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie, o bogatym smaku czekolady.
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17231
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4865
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7580
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17231
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 123
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 110
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4865
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7580
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Wiśnie przekładamy na sitko i posypujemy mąką. Puree mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na pół. Jedną część mieszamy z kakao, tylko do połączenia składników.
Do tortownicy przelewamy najpierw jasne ciasto, wykładamy wiśnie potem ciemne ciasto. Pieczemy w 175 C ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową.