Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowo czekoladowe to pyszna kombinacja dyni i czekolady. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie, o bogatym smaku czekolady.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5452
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9275
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 150
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 752
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5452
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9275
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 150
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 103
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Wiśnie przekładamy na sitko i posypujemy mąką. Puree mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na pół. Jedną część mieszamy z kakao, tylko do połączenia składników.
Do tortownicy przelewamy najpierw jasne ciasto, wykładamy wiśnie potem ciemne ciasto. Pieczemy w 175 C ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową.