Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowo czekoladowe to pyszna kombinacja dyni i czekolady. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie, o bogatym smaku czekolady.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 141
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 274
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 446
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 141
Historia ciastek amaretti to więcej niż przepis, to symbol włoskiej gościnnoś...
Odsłon: 274
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 446
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Wiśnie przekładamy na sitko i posypujemy mąką. Puree mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na pół. Jedną część mieszamy z kakao, tylko do połączenia składników.
Do tortownicy przelewamy najpierw jasne ciasto, wykładamy wiśnie potem ciemne ciasto. Pieczemy w 175 C ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową.