Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowo czekoladowe to pyszna kombinacja dyni i czekolady. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie, o bogatym smaku czekolady.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3895
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 457
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1986
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3972
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3895
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Wiśnie przekładamy na sitko i posypujemy mąką. Puree mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na pół. Jedną część mieszamy z kakao, tylko do połączenia składników.
Do tortownicy przelewamy najpierw jasne ciasto, wykładamy wiśnie potem ciemne ciasto. Pieczemy w 175 C ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową.