Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowo czekoladowe to pyszna kombinacja dyni i czekolady. Wilgotne, puszyste, nie za słodkie, o bogatym smaku czekolady.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12929
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4668
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10510
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6063
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12929
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4668
Składniki
Tortownica 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Wiśnie przekładamy na sitko i posypujemy mąką. Puree mieszamy z olejem. Jajka ubijamy z cukrem, dolewamy dynię i dokładnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką.
Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy. Dzielimy ciasto na pół. Jedną część mieszamy z kakao, tylko do połączenia składników.
Do tortownicy przelewamy najpierw jasne ciasto, wykładamy wiśnie potem ciemne ciasto. Pieczemy w 175 C ok. 40-50 minut do suchego patyczka. Po wystudzeniu ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać masą czekoladową.