Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Emerytka to prosta i tania babka pełna owocowych smaków. Dodatek jabłek nadaje mu przyjemnego smaku z nutą szarlotki. Banany nadają ciastu słodyczy i wyjątkowej konsystencji. Z pewnością deser jest warty każdej spożytej kalorii. Wypróbuj je raz, a z pewnością będzie bardzo często pojawiać się na twoim stole, szczególnie jesienią.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15301
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 955
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15301
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1880
Składniki
Przygotuj nadzienie jabłkowe. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Umieść owoce w garnku i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Gotuj jabłka na średnim ogniu do miękkości, przez ok. 15-20 minut. Zdejmij owoce i przestudź.
Przygotuj ciasto. Banany rozgnieć na gładkie puree. W misie utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajka, wanilię i puree bananowe. Dobrze wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i sól. Dodaj mieszankę do mokrych składników i wymieszaj tylko do połączenia. Do ciasta wlej przygotowane wcześniej nadzienie jabłkowe
Formę do babki z kominem o średnicy 23 cm wysmaruj masłem. Przenieś do niej ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Ciasto piecz przez 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Ciasto Emerytka podawaj posypane cukrem pudrem.