Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Emerytka to prosta i tania babka pełna owocowych smaków. Dodatek jabłek nadaje mu przyjemnego smaku z nutą szarlotki. Banany nadają ciastu słodyczy i wyjątkowej konsystencji. Z pewnością deser jest warty każdej spożytej kalorii. Wypróbuj je raz, a z pewnością będzie bardzo często pojawiać się na twoim stole, szczególnie jesienią.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4831
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4831
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 876
Składniki
Przygotuj nadzienie jabłkowe. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Umieść owoce w garnku i dodaj wszystkie pozostałe składniki. Gotuj jabłka na średnim ogniu do miękkości, przez ok. 15-20 minut. Zdejmij owoce i przestudź.
Przygotuj ciasto. Banany rozgnieć na gładkie puree. W misie utrzyj masło z cukrem. Dodaj jajka, wanilię i puree bananowe. Dobrze wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon i sól. Dodaj mieszankę do mokrych składników i wymieszaj tylko do połączenia. Do ciasta wlej przygotowane wcześniej nadzienie jabłkowe
Formę do babki z kominem o średnicy 23 cm wysmaruj masłem. Przenieś do niej ciasto. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Ciasto piecz przez 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Ciasto Emerytka podawaj posypane cukrem pudrem.