Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85293
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2583
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10026
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4078
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7145
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85293
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2583
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10026
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4078
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7145
Składniki
1. ciasto - ucieramy margarynę z cukrem na puch, dodajemy po 1 żółtku, ucieramy, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, ucieramy dalej, na koniec dodajemy ubitą na sztywno piane z białek, delikatnie mieszamy, ciasto podzielić na dwie, równe części, do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka, wymieszać, jasne ciasto wyłożyć do formy, na jasne ciasto wyłożyć ciasto ciemne ( łyżką formować "dołki i górki"), na wierzch ułożyć owoce, piec w piekarniku nagrzanym do 180 st przez 40 min, 2. krem - obie mąki wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym oraz 1 szkl mleka, drugą szk mleka zagotować, wlać powoli rozrobione mąki, ugotować budyń, wystudzić, masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce zimny budyń, utrzeć krem, można go doprawić sokiem z cytryny, 3. czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka, 4. na zimne ciasto wyłożyć krem, polać przestudzoną polewą, smacznego