Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna propozycja na ciasto bez cukru. Spód z płatków owsianych i bananów. Krem na bazie jogurtu typu skyr i sera białego posłodzonego miodem. Pysznie i zdrowo. Przyprawione aromatycznym cynamonem, a w kremie znalazło się moje ulubione masło orzechowe. Polecam na zdrowy podwieczorek.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25751
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 130
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25751
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 130
Składniki
Spód: Obrane banany rozgniatamy widelcem, dodajemy pozostałe składniki, jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy mleka migdałowego. Masę na spód przekładamy do formy do pieczenia o średnicy około 26 cm ( formę można posmarować masłem lub margaryną, ja nie smarowałam, wystudzony spód udało mi się wyjąć bez problemu ). Masę lekko ubijamy i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do ładnego zrumienienia. Upieczony spód wyjmujemy z formy i studzimy.
Krem: Wszystkie składniki kremu dokładnie ze sobą mieszamy, miodu dodajemy według uznania. Krem wykładamy na zimne ciasto.
Podanie: Ciasto oprószamy kakao, kroimy i podajemy. Ja kroiłam od razu, ładnie się kroiło. Krem jest bardzo gęsty. Smacznego życzę.
Rady: Forma do pieczenia o średnicy około 26 cm. Można formę posmarować masłem lub margaryną, ewentualnie wyłożyć papierem. Ciasto można pokroić na 8 porcji.