Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto francuskie z dynią, miodem i kardamonem"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457982
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1535
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 614
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1278
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457982
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1535
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2308
Składniki
Dynię oczyść, zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika. Podpiecz w temp. 170° C przez 15 minut. Zostaw do ostygnięcia i pokrój w drobne kawałki.
Dynię, razem z wiórkami kokosowymi, kardamonem, miodem i jednym jajkiem włóż do miski. Dodaj startą skórkę z cytryny i dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na 8 kwadratów. Na środku każdego kwadratu ułóż nadzienie. Rogi ciasta posmaruj roztrzepanym jajkiem i złącz na środku.
Kieszonki posmaruj resztą roztrzepanego jaja i wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 180° C przez ok. 25 minut. Gdy ostygną, posyp je cukrem pudrem.Źródło: Na żywo