Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w ostatnim czasie ogrom jabłek w domu postanowiłam trochę poeksperymentować. Pierwsza tura zniknęła w ciągu kilkunastu minut, a to chyba o czymś świadczy. ;) Jednego jestem pewna - jesień pachnie jabłkami i cynamonem!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 669
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1431
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458650
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1714
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 669
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1431
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458650
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1714
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadracików i układamy na blasze z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne. Ćwiartki kroimy na plasterki - tak aby były po 3-4 plasterki na jeden kwadracik. Układamy na cieście francuskim w wachlarzyki. Jabłka posypujemy cukrem i cynamonem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 15-20 minut, aż się ciasto zarumieni na złoty kolor (od 10 minut kontrolujmy co chwilę poziom upieczenia, bo w ciągu minuty można je przypalić). Wystudzone przekąski posypujemy cukrem pudrem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.