Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając w ostatnim czasie ogrom jabłek w domu postanowiłam trochę poeksperymentować. Pierwsza tura zniknęła w ciągu kilkunastu minut, a to chyba o czymś świadczy. ;) Jednego jestem pewna - jesień pachnie jabłkami i cynamonem!
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1330
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 73
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4392
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 127
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1330
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 73
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4392
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 127
Składniki
Ciasto francuskie kroimy na 12 kwadracików i układamy na blasze z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłko obieramy, kroimy na ćwiartki, wycinamy gniazdo nasienne. Ćwiartki kroimy na plasterki - tak aby były po 3-4 plasterki na jeden kwadracik. Układamy na cieście francuskim w wachlarzyki. Jabłka posypujemy cukrem i cynamonem.
Pieczemy w 200 stopniach, około 15-20 minut, aż się ciasto zarumieni na złoty kolor (od 10 minut kontrolujmy co chwilę poziom upieczenia, bo w ciągu minuty można je przypalić). Wystudzone przekąski posypujemy cukrem pudrem. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.