Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mąż był w pracy a bardzo miał ochotę na coś słodkiego więc przygotowałam na szybko ciasto
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1234
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 169
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 474
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 73
Składniki
Ułożyłam ciasto francuskie w formie do tarty, zrobiłam nakłucia widelcem, by ciasto zbytnio nie wyrosło (dla pewności postawiłam garnek żeby mieć pewność że w tym miejscu będzie kieszonka) . Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok 25-40 minut.
Jabłka pokroić w paski, dodać sok i skórkę z cytryny. Podsmażyć i dodać ok 1/4 szklanki wody. Dusić aż jabłka zmiękną i doprawić w razie potrzeby do smaku miodem. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Kiedy jabłka wystygną zmieszać z połową skondensowanego mleka i ułożyć na cieście. Polać z wierzchu pozostałym mlekiem i odstawić.
W kąpieli wodnej rozpuścić gorzką czekoladę dodać skórkę i sok z pomarańczy i polać ciasto.
Ozdobić truskawkami i borówkami. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego