Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ładnie wygląda i tak samo smakuje :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 956
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36750
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka i 1 szkl. cukru, zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Do 1 części dodać kakao i wstawić na godzinę do lodówki. W między czasie ubić białka z resztą cukru i kisielem. Na wysmarowaną blachę lub wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć białe ciasto, na nie rozsmarować dżem, na dżem zetrzeć ciasto z kakaem, na ciasto wylać ubitą pianę i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego