Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ładnie wygląda i tak samo smakuje :)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6748
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka i 1 szkl. cukru, zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Do 1 części dodać kakao i wstawić na godzinę do lodówki. W między czasie ubić białka z resztą cukru i kisielem. Na wysmarowaną blachę lub wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć białe ciasto, na nie rozsmarować dżem, na dżem zetrzeć ciasto z kakaem, na ciasto wylać ubitą pianę i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego