Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ładnie wygląda i tak samo smakuje :)
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 476
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 191
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać, dodać margarynę, żółtka i 1 szkl. cukru, zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Do 1 części dodać kakao i wstawić na godzinę do lodówki. W między czasie ubić białka z resztą cukru i kisielem. Na wysmarowaną blachę lub wyłożoną papierem do pieczenia zetrzeć białe ciasto, na nie rozsmarować dżem, na dżem zetrzeć ciasto z kakaem, na ciasto wylać ubitą pianę i na wierzch zetrzeć ostatnią część ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Życzę smacznego