Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota owocowa z słodkim kremem!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5216
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 795
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1265
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5216
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 795
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11608
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5020
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1265
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Wsypujemy pozostałe składniki i mieszamy. Pieczemy do 15 minut w 180 stopniach na blaszce o wymiarze 25/36.
Beza: Białka ubijamy z cukrem. Wsypujemy rodzynki, pokruszone wafelki, kokos, czekoladę i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Krem nutella: Masło ucieramy i łączymy z Nutellą, alkoholem i śliwkami.
Warstwa gruszkowa: Gruszki i jabłka obieramy i ścieramy na tarce. Dajemy do garnka i smażymy. Można dolać troszkę wody. Blendujemy. Galaretki rozpuszczamy w małej ilości wody i mieszamy z musem.
Warstwa borówkowa: Śmietankę ubijamy. Borówki podgotowujemy i blendujemy. Galaretkę rozpuszczamy w ¼ szkl wrzątku. Do śmietanki dajemy galaretkę miksujemy, wlewamy borówki mieszamy. Przełożenie: Biszkopt- kajmak- beza-krem nutella- herbatniki- kajmak- herbatniki-warstwa gruszkowa- herbatnik- warstwa borówkowa