Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasto o mocnym aromacie i lekko ostrym posmaku
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1177
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1177
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem,dodać miód,olej i mleko.Chwilę zmiksować.Mąkę przesiać,wymieszać z proszkiem,przyprawą do piernika i imbirem a następnie dodawać porcjami suche składniki do mokrych dokładnie mieszając łyżką(nie używać miksera). Wymieszane na jednolitą konsystencję ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem małą blaszkę (u mnie 22X22 cm ) Piec w 200 st ok 30-45 min (w zależności od wielkości naczynia i wysokości ciasta)