Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre ciasto, dodatki w postaci owoców i bakalii można dodawać różne.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Składniki
Kroję jabłka w dość dużą kostkę i daję do miski.
Dodaję cukier brązowy.
Mieszam łyżką drewnianą i odstawiam, aby jabłka puściły sok.
Dodaję pokrojone suszone daktyle.
Suche składniki: czarny sezam, proszek do pieczenia i mąkę tortową mieszam w osobnej misce.
Dodaję suche składniki do jabłek.
Mieszam łyżką drewnianą.
Dodaję olej z pestek winogron i mieszam.
Dodaję trzy całe jajka i ponownie wszystko mieszam drewnianą łyżką.
Małą blaszkę wykładam papierem do pieczenia i przelewam ciasto.
Wierzch ciasta posypuję suszoną żurawiną.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piekę przez 40 minut, to tzw. "suchego patyczka".
Smacznego ! Jeśli ktoś ciasto lubi słodsze można oprószyć cukrem pudrem.