Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na sezon gruszkowo- jabłkowy. Prosto smacznie i po staremu!
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 123
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21525
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 75
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 845
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Większą część ciasta wykładamy na formę, a do reszty dodajemy wystudzone kakao rozpuszczone w gorącym mleku. Ciasto jasne wykładamy na formę 8/33, a na nie wykładamy ciasto ciemne. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.