Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne na sezon gruszkowo- jabłkowy. Prosto smacznie i po staremu!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1023
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11017
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4891
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1023
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9516
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1412
Składniki
Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia i ubitą pianę z białek. Większą część ciasta wykładamy na formę, a do reszty dodajemy wystudzone kakao rozpuszczone w gorącym mleku. Ciasto jasne wykładamy na formę 8/33, a na nie wykładamy ciasto ciemne. Jabłka i gruszki obieramy i kroimy w kawałki. Układamy na cieście. Pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.