Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne ucierane ciasto z jabłkami, cynamonem i orzechami. Idealne przed nieoczekiwanym spotkaniem do szybkiej kawy.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku dalej ucierając mikserem, do momentu aż wszystkie składniki się połączą.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i posiekane orzechy. Wszystko ucieramy do uzyskania jednolitej masy.
Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 21-23 cm. Następnie obieramy i kroimy jabłka w ósemki i delikatnie wciskamy w masę. Posypujemy cynamonem.
Pieczemy w 170 stopniach ok. 35 min do tzw. suchego patyczka. Całość wyjmujemy studzimy i posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy orzechami.