Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne ucierane ciasto z jabłkami, cynamonem i orzechami. Idealne przed nieoczekiwanym spotkaniem do szybkiej kawy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5179
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1566
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5687
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1149
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12284
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5179
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1566
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku dalej ucierając mikserem, do momentu aż wszystkie składniki się połączą.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i posiekane orzechy. Wszystko ucieramy do uzyskania jednolitej masy.
Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 21-23 cm. Następnie obieramy i kroimy jabłka w ósemki i delikatnie wciskamy w masę. Posypujemy cynamonem.
Pieczemy w 170 stopniach ok. 35 min do tzw. suchego patyczka. Całość wyjmujemy studzimy i posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy orzechami.