Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Końcówka lata zamknięta w smaku ciasta. Porcji nikt się nie oprze.
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 61
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 90
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6479
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ul...
Odsłon: 61
Przepisów na placki z cukinii jest milion… ten wyróżnia się tym, że jest na j...
Odsłon: 90
Szybka i smaczna przekąska idealna na imprezę i niespodziewanych gości.
Odsłon: 6479
Składniki
Jabłka obrać , zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 12 dag cukru, usmażyć, pod koniec smażenia dodać cynamon. Wystudzić. Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Mąki przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. 4 jajka ubić na puszysto z 16 dag cukru.Masę jajecznąwymieszać z produktami sypkimi.
Pod koniec dodać marchewkę i jeszcze raz wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Blaszkę 24 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec 20 minut lub suchego patyczka. 3 jajka ubić na puszysto z 12 dag cukru, dodać biały ser wymieszać, mieszając dodawać budyń i śmietanę. Na upieczone ciasto wyłożyć jabłka.
Na jabłka wyłożyć przygotowany ser , wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni z włączoną górną grzałką.
Maliny umyć włożyć do rondelka dodać 12 dag cukru , usmażyć konfiturę, pod koniec smażenia wsypać galaretkę , wymieszać, wystudzić, wyłożyć na ciasto.
Schłodzić 3 godziny podzielić na porcje.