Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto 3-warstwowe. Delikatne biszkoptowe na nim lekki i puszysty krem oraz galaretka z musem jagodowym. Naprawdę proste w przygotowaniu i obłędnie smaczne.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25756
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 198
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25756
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 198
Składniki
CIASTO W misce ucieramy miękka Kasie wraz z cukrem. Dodajemy jajka a następnie mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy bardzo krótko i dokładnie mieszamy a następnie przekładamy ciasto do tortownicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie wyjmujemy blat i studzimy (ewentualnie wyrównujemy).
KREM Śmietankę 30% mocno schłodzoną ubijamy na sztywno pod koniec dodając cukier puder. (proponuje metalowy nie za szeroki garnek bądź też miskę. Pod sam koniec dodajemy serek ricotta i krótko miksujemy do połączenia składników. Do szklanki dodajemy żelatynę i dodajemy wody odrobinę ponad wysokość proszku. Wstawiamy do mikrofali na max temperaturze na 7-8 sek. Dokładanie mieszamy. Do szklanki dodajemy troszkę masy kremowej dokładnie mieszkamy i przelewamy do miski krótko miksując. Kiedy blat z biszkopta wystygnie wylewamy krem wstawiamy do lodówki aby masa stężała.
Jagód użyłam mrożonych. W misce dokładnie je rozgniotłam zasypałam cukrem pudrem i odstawiłam a w tym czasie przygotowałam galaretkę. Galaretkę rozpuszczamy w połowie ilości wody jaką podaje producent na opakowaniu a następnie zalewamy nią jagody. Kiedy poprzednia masa stężeje. A obecna powoli zacznie wylewamy na ciasto jako ostatnia warstwa.