Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli uwielbiace kokos i maliny to te ciasto będzie w sam raz dla Was.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 255
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 255
Składniki
Jajka ubijamy razem z solą oraz cukrem na sztywną masę. Dodajemy mleko oraz olej. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy jajecznej, krótko mieszamy. Masę przelewamy do formy o wielkości 26cm i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok.20min. Po upieczeniu całkowicie studzimy.
Galaretkę rozpuszczamy w 400ml wrzącej wody. do formy silikonowej z kominem w której pieczemy np. babkę wykładamy zamrożone maliny i zalewamy galaretką. Wsawiamy do lodówki żeby galaretka stężała.
Stężałą galaretke wkładamy na chwilę do ciepłej wody by łatwiej wyciągnąć ją z formy. Wystudzony biszkopt zostawiamy w formie i wykładamy na niego galaretkę.
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie by zaczęła pęcznieć.Mleko kokosowe zagotowujemy i rozpuszczamy w nim białą czekoladę, dodajemy żelatynę,mieszamy i wstawiamy do lodówki by masa zaczęła tężeć. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, cały czas miksując dodajemy tężejącą masę kokosową. Wylewamy na galaretkę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawiamy na minimum 2 godziny do lodówki.