Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żółty ser, a smakuje jak sernik na zimno. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Ciasto jest bezglutenowe, nie zawiera jajek, więc idealne dla osób na diecie i alergików.
Tortownica 24 cm
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2470
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2470
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 66
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 729
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jogurty zmiksować z pulpą. Wlać ostudzoną galaretkę. Wymieszać. Włożyć na kilka minut do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Gdy będzie już trochę gęstsza, wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki i poczekać aż całkowicie stężeje. Deser wyjąć z tortownicy. Specjalną łyżeczką do arbuza wycinać otwory, tak aby przypominał żółty ser.