Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żółty ser, a smakuje jak sernik na zimno. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Ciasto jest bezglutenowe, nie zawiera jajek, więc idealne dla osób na diecie i alergików.
Tortownica 24 cm
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 180
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 879
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4000
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 180
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 879
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4000
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20035
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jogurty zmiksować z pulpą. Wlać ostudzoną galaretkę. Wymieszać. Włożyć na kilka minut do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Gdy będzie już trochę gęstsza, wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki i poczekać aż całkowicie stężeje. Deser wyjąć z tortownicy. Specjalną łyżeczką do arbuza wycinać otwory, tak aby przypominał żółty ser.