Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie zaskoczyć rodzinę i znajomych? Przygotujcie to ciasto! Wygląda jak żółty ser, a smakuje jak sernik na zimno. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, nie potrzebujecie nawet miksera. Ciasto jest bezglutenowe, nie zawiera jajek, więc idealne dla osób na diecie i alergików.
Tortownica 24 cm
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29754
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19409
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1051
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5407
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29754
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 230
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19409
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1051
Składniki
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Jogurty zmiksować z pulpą. Wlać ostudzoną galaretkę. Wymieszać. Włożyć na kilka minut do lodówki, aby masa zaczęła tężeć. Gdy będzie już trochę gęstsza, wlać do tortownicy. Włożyć do lodówki i poczekać aż całkowicie stężeje. Deser wyjąć z tortownicy. Specjalną łyżeczką do arbuza wycinać otwory, tak aby przypominał żółty ser.