Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pracochłonne,ale przepyszne. Ciasto z biszkoptami budyniowymi. Ciasto z bananami i galaretka. Ciasto z kremem stracciatella i mascarpone.Ciasto tortowe.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1559
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 80
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1559
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 1274
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 71
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem po łyżce z cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budynie z mąką i proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 30x40 ,wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 25-30 min. w 175*. Następny biszkopt, upiec tak samo. Jeden ułożyć w blaszce, zabezpieczonej papierem wyżej. Posmarować marmoladą lub powidłami. Dżem będzie za rzadki.
banany i galaretka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia.Jak galaretką lekko stężeje, to dopiero banany obrać przekroić na pół i ułożyć na powidłach.Popryskać sokiem z cytryny. Zalać tężejącą galaretką.
krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Czekoladę zetrzeć na tarce.Zimną śmietanki ubić z pudrem i śnieżką. Dodawać porcjami jogurt ,serek i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną,dodać czekoladę i szybko wymieszać ale już łopatką.Wyłożyć na galaretkę. Przykryć drugim biszkoptem. Można nasączyć jakimś sokiem albo sokiem z cytryny i wody.
krem mascarpone-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami serek i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z letnią żelatyną.Wyłożyć na biszkopt. Na górą zetrzeć czekoladę i schłodzić.