Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie ciasta, szybkie i smaczne. Teraz sezon na jeżyny.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24360
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 300
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 365
Składniki
Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i wysypana bułką. Kruszonka: Do miski wsypać mąkę, cukier, dodać pokrojone masło, rękami zagnieść kruszonkę. Wstawić do lodówki. Jeżyny opłukać, osuszyć i delikatnie posypać mąką. Ciasto: Do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, dodać jajko, mleko i olej. Wszystko krótko wymieszać łyżką tylko do momentu połączenia się składników. Ciasto wyłożyć do tortownicy, jeżyny ułożyć na cieście. Posypać kruszonką. Piec w do 180°C ok. 45 minut. Po upieczeniu posypać pudrem.