Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze jak coś piekę lub gotuję, to zapisuję sobie składniki, które dodaję w notesie. Tak, żeby później móc odtworzyć dany przepis jeśli był udany lub zapisać go tutaj. To ciasto robiłam tydzień temu ale nie miałam kiedy wcześniej go dodać, a sama też nie pamiętałam już dokładnie jak je robiłam. Nazwałam je "ciasto czekoladowe owsiane" :) no i tak spisuję listę składników, patrzę na nią i szukam kakao, ewentualnie karobu, a tu nic... i rzeczywiście tak było, ciasto w sumie nie jest czekoladowe, choć i kolor i smak ma bardzo podobny. Jeśli podacie go z polewą czekoladową, tak jak ja, to myślę że mało kto odgadnie, że jest ono bez czekolady :)
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 11
Składniki
Banany blendujemy, dodajemy do nich płynne składniki, czyli rozbełtane jajko, kefir/jogurt i syrop i wszystko dokładnie mieszamy. Mąki łączymy ze sobą i z sodą i przesiewamy do mokrej masy. Całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (góra-dół) przez około 80 minut. Gdy ciasto będzie gotowe odstawiamy do przestygnięcia i przygotowujemy polewę.
Czekoladę rozpuszczamy z masłem w kąpieli wodnej, następnie dodajemy syrop. Polewamy nią ciasto i posypujemy drobno pokrojonymi truskawkami. Smacznego :)