Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, wilgotne i mocno owocowe ciasto które przygotujemy w bardzo krótkim czasie oraz niesamowicie łatwe w zrobieniu.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9266
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9266
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Składniki
Do miski wrzucamy wszystkie suche składniki mąkę, oba cukry, proszek do pieczenia wszystko mieszamy. Następnie dodajemy składniki mokre: jajka, jogurt oraz olej. Do szklanki dodajemy łyżkę soku z cytryny i sodę oczyszczoną i natychmiast przelewamy do masy. Całość mieszamy.
Tortownicę o wymiarach 21-22 cm smarujemy tłuszczem i oprószamy mąką bądź wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto. Maliny i borówki delikatnie obsypujemy mąką układamy na wierzchu ciasta delikatnie wciskając w masę. Pieczemy 50 minut w temperaturze 185 stopni. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone w środku jeśli tak wyjmujemy, jeśli nie zostawiamy jeszcze na ok 5-10 minut.