Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój deser jest bardzo prosty w przygotowaniu, nieskomplikowany a i bardzo smaczny. Jest ciastem bez pieczenia które sprawdzi się na każdej imprezie. Jest nie za słodkie, orzeźwiające i fajnie prezentuje się na stole. Myślę że swoim smakiem i wyglądem zachwyci domowników.
tortownica, miska, szklanka, garnek, miseczki na galaretkę, nóż, łyżka drewniana,
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4620
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44174
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 620
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22532
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14829
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4620
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44174
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 611
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 620
Składniki
Każdą galaretkę rozpuszczamy w przegotowanej gorącej wrzącej wodzie (350 - 400 ml na 1 galaretkę). Dokładnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia galaretki, studzimy i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia (ja galaretki przygotowuję dzień wcześniej). Galaretki po stężeniu kroimy w kostkę . Z każdego koloru odkładamy po kilka kostek galaretek do dekoracji. Tortownicę o średnicy 22 cm. wykładamy folią spożywczą. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Jogurt naturalny grecki mieszamy z jogurtem naturalnym zwykłym i cukrem pudrem. Następnie cały czas mieszając cienkim strumykiem wlewamy rozpuszczoną letnią żelatynę i na koniec łączymy z pokrojonymi galaretkami. Całość przekładamy do przygotowanej tortownicy i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. ( najlepiej na całą noc). Następnego dnia po wyjęciu gotowe ciasto jogurtowe wykładamy na półmisek, ściągamy folię spożywczą i dekorujemy odłożonymi galaretkami. Smacznego.
Ciasto w przekroju.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto po ściągnięciu foli spożywczej.