Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jogurtowe z gruszkami to wyjątkowo puszysty i aromatyczny wypiek, który zachwyci każdego łasucha. Delikatność jogurtu w połączeniu ze słodyczą dojrzałych gruszek tworzy kompozycję idealną na każdą okazję. Doskonale sprawdza się jako deser do popołudniowej kawy, słodka przekąska do pracy czy szkoły, a także jako efektowny dodatek na spotkania rodzinne i święta. Jego uniwersalność oraz prostota przygotowania sprawią, że często będzie gościć na Twoim stole.
średnica formy: 24 cm
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13846
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 145
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4335
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11762
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6721
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5562
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13846
Składniki
Masło rozpuść w garnuszku i ostudź.
W dużej misce, ubij cukier i jajka, do uzyskania kremowej i puszystej konsystencji.
Dodaj jogurt, masło i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj całość szpatułką do połączenia.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Przesiej suche składniki do mokrych, delikatnie je mieszając szpatułką, tylko do połączenia.
Owoce umyj i osusz, a następnie obierz i usuń gniazda nasienne. Pokrój je na niewielkie kawałki i dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj.
Przelej ciasto do formy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw ją do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Celsjusza i piecz przez 50 minut lub do suchego patyczka.
Wyjmij ciasto jogurtowe z gruszkami i pozostaw do ostygnięcia na kratce. Przed podaniem posyp lekko cukrem pudrem. Najlepiej smakuje z bitą śmietaną lub lodami.