Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, rozpływające się w ustach ciasto na bazie jogurtu naturalnego z sezonowymi owocami.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3521
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1721
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15124
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 3521
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8914
Składniki
Ważne- jajka, jogurt oraz olej muszą być w temperaturze pokojowej. Najlepiej wyciągnąć z lodówki 1-1,h przed rozpoczęciem przygotowywania ciasta. W przypadku użycia zimnych składników może wyjść nam zakalec. Piekłam w okrągłej foremce o średnicy 20 cm. Przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną do miski. Następnie dodajemy cukier biały oraz cukier wanilinowy.
Dodajemy jajka, jogurt oraz olej.
Mieszamy tylko do połączenia składników. Unikamy napowietrzania masy.
Wylewamy ciasto do foremki. Umyte oraz wysuszone maliny wykładamy na górę masy.
Nastawiamy piekarnik na 175 stopni, tryb góra-dół. Pieczemy na środkowym bądź przedostatnim ruszcie w piekarniku przez około 45 minut. Po tym czasie sprawdzamy patyczkiem czy ciasto jest upieczone.