Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z dodatkiem słodkich malin to bez wątpienia najlepszy pomysł na letni wypiek. Ciasto przygotujesz z prostych składników, które w większości z pewnością masz już w domu. Ciasto jogurtowe z malinami możesz upiec w foremce o wielkości 24 × 24 cm lub tak, jak my, w tortownicy o średnicy 25 cm. Jeśli masz ochotę, maliny możesz zmieszać z truskawkami lub borówkami.
Miska, mikser, rózga kuchenna, tortownica o średnicy 25 cm
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15876
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 88
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 328
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 242
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 289
Malinowy Puch to ciasto na cienkim biszkopcie, z musem malinowym, herbatnikam...
Odsłon: 15876
Przepis na te pierogi jest prosty i łatwy, a pierogi dobre nie tylko na święt...
Odsłon: 88
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 328
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 242
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 78
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 289
Składniki
Maliny przepłucz pod bieżącą wodą i osusz.
Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do drugiej miski wbij jajka i wsyp cukier. Składniki miksuj na średnich obrotach, do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić. Następnie cienką strużką, nie przestając miksować, wlewaj olej. Gdy składniki się połączą, wyłącz mikser.
Do masy jajecznej dodaj jogurt naturalny i wymieszaj za pomocą rózgi. Następnie wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie całość wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 25 cm natłuść klarowanym masłem (zarówno spód, jak i brzegi) i obsyp bułką tartą. Następnie wylej do niej ciasto i wygładź z wierzchu.
Na górze ciasta powykładaj maliny.
Ciasto piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 45 minut.