Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste ciasto z dodatkiem słodkich malin to bez wątpienia najlepszy pomysł na letni wypiek. Ciasto przygotujesz z prostych składników, które w większości z pewnością masz już w domu. Ciasto jogurtowe z malinami możesz upiec w foremce o wielkości 24 × 24 cm lub tak, jak my, w tortownicy o średnicy 25 cm. Jeśli masz ochotę, maliny możesz zmieszać z truskawkami lub borówkami.
Miska, mikser, rózga kuchenna, tortownica o średnicy 25 cm
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 264
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 266
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3295
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 38
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3626
Jesień rozpoczęta, pora na zupę krem z dyni 1,5 litra bulionu, 1 dynia hokk...
Odsłon: 264
Dzisiaj przychodzę do was z przepisem na tradycyjna karnawałową przekąskę ! T...
Odsłon: 266
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3295
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 38
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 3626
Składniki
Maliny przepłucz pod bieżącą wodą i osusz.
Przygotuj dwie miski. Do jednej przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Do drugiej miski wbij jajka i wsyp cukier. Składniki miksuj na średnich obrotach, do momentu, aż cukier przestanie chrzęścić. Następnie cienką strużką, nie przestając miksować, wlewaj olej. Gdy składniki się połączą, wyłącz mikser.
Do masy jajecznej dodaj jogurt naturalny i wymieszaj za pomocą rózgi. Następnie wsyp przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ponownie całość wymieszaj.
Tortownicę o średnicy 25 cm natłuść klarowanym masłem (zarówno spód, jak i brzegi) i obsyp bułką tartą. Następnie wylej do niej ciasto i wygładź z wierzchu.
Na górze ciasta powykładaj maliny.
Ciasto piecz w 175 stopniach Celsjusza przez 45 minut.