Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto na biszkopcie z kremem i galaretką. Krem jogurtowy z wafelkami, brzoskwiniami i czekoladą. Ciasto bardzo pyszne.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 347
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1421
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 347
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1421
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać budyń z mąką i proszkiem i już mieszać łyżką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25-30 min. w 175*. Zdjąć papier i ostudzić. Włożyć z powrotem do tej blaszki z wyżej wyłożonym papierem do pieczenia.
masa-Brzoskwinie odsączyć i pokroić w małą kostkę.Wafelki też pokroić w kostkę a czekoladę zetrzeć na tarce.Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego. Śmietankę, ubić z pudrem, potem śnieżką.Dodawać porcjami jogurt i miksować.Na koniec dolewać letnią żelatynę i też zmiksować, ale nie za długo.Dodać brzoskwinie, wafelki i czekoladę,szybko wmieszać i wylać na biszkopt i schłodzić.
galaretka-Zagotować wodę, odstawić i rozpuścić galaretki.Ostudzić do lekkiego tężenia. Wylać na placek i schłodzić. Kroić na drugi dzień.