Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz proste receptury z wykorzystaniem owoców, to ciasto jogurtowe z rabarbarem jest strzałem w dziesiątkę. Do jego przygotowania potrzebujesz niewielu składników, właściwie każdy będziesz w stanie znaleźć w osiedlowym sklepie. Jogurtowe ciasto wychodzi wilgotne, a zarazem lekkie. Smak słodki idealnie balansuje z kwaśnym. Koniecznie przetestujcie przepis bo warto.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 783
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 915
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 126
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2814
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej utrzyj wraz z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasna, dodaj jajko, jogurt naturalny, aromat cytrynowy. Całość dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
W osobnej misce połącz mąkę pszenną, sól, proszek do pieczenia. Wmieszaj w masę maślano-jajeczną. Zrób to szybko i energicznie, aby nie było grudek.
Przygotuj rabarbar. Umyj go, pokrój na kawałki, ale nie obieraj.
Do niewielkiej formy przełóż masę, najlepiej na wysmarowany spód tłuszczem. Delikatnie wciśnij kawałki rabarbaru na całej powierzchni ciasta.
Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut. Ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem albo polać lukrem.