Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz proste receptury z wykorzystaniem owoców, to ciasto jogurtowe z rabarbarem jest strzałem w dziesiątkę. Do jego przygotowania potrzebujesz niewielu składników, właściwie każdy będziesz w stanie znaleźć w osiedlowym sklepie. Jogurtowe ciasto wychodzi wilgotne, a zarazem lekkie. Smak słodki idealnie balansuje z kwaśnym. Koniecznie przetestujcie przepis bo warto.
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 217
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3195
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 980
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 835
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 217
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3195
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 980
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 835
Składniki
Masło w temperaturze pokojowej utrzyj wraz z cukrem. Kiedy masa zrobi się puszysta i jasna, dodaj jajko, jogurt naturalny, aromat cytrynowy. Całość dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
W osobnej misce połącz mąkę pszenną, sól, proszek do pieczenia. Wmieszaj w masę maślano-jajeczną. Zrób to szybko i energicznie, aby nie było grudek.
Przygotuj rabarbar. Umyj go, pokrój na kawałki, ale nie obieraj.
Do niewielkiej formy przełóż masę, najlepiej na wysmarowany spód tłuszczem. Delikatnie wciśnij kawałki rabarbaru na całej powierzchni ciasta.
Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 40 minut. Ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem albo polać lukrem.