Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne, wilgotne i bardzo szybkie. Do tego słodkie truskawki świetnie przełamują kwaśny rabarbar. Sezon na jogurtowe uważam za otwarty:)
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 120
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 499
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 120
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 499
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 215
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki(może być na pół lub na cztery). Rabarbar obrać i pokroić w dość cienkie plastry. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać jogurt i olej. Przemieszać. Na końcu dodać mąkę zmieszaną z sodą. Przemieszać i wrzucić rabarbar. Gotową masę przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na górę dość gęsto ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec do tzw. "suchego patyczka" (ok. 45-50 minut - zależy od piekarnika). Przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.