Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszne, wilgotne i bardzo szybkie. Do tego słodkie truskawki świetnie przełamują kwaśny rabarbar. Sezon na jogurtowe uważam za otwarty:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 862
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113118
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 517
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 862
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 633
Składniki
Truskawki obrać z szypułek, umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki(może być na pół lub na cztery). Rabarbar obrać i pokroić w dość cienkie plastry. Jajka utrzeć z cukrem. Dodać jogurt i olej. Przemieszać. Na końcu dodać mąkę zmieszaną z sodą. Przemieszać i wrzucić rabarbar. Gotową masę przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Na górę dość gęsto ułożyć truskawki. Włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec do tzw. "suchego patyczka" (ok. 45-50 minut - zależy od piekarnika). Przestudzić. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.